Tom Obers

Hoofdstraat 48
5973 NG Lottum
Telefoon: 06-1527 1135
E-mail: tomobers@hotmail.com 
 
volgende cursus start 13 nov

 

Tom Obers…. Wie is Tom?


Ik ken Tom vanaf de middelbare school. Nou ja, kennen… ik leerde hem pas echt kennen toen zich tussen ons in 2006 een sterke vriendschap begon te ontwikkelen. Deze vriendschap bloeide uit tot een mooie relatie waarin we elkaars maatje zijn, nieuwe dingen ontdekken, maar ook van elkaar leren. Tom heeft mij kennis laten maken met Reiki, één van zijn grootste passies. Hij heeft mij gevraagd een stukje tekst over hem te schrijven voor op deze website, zodat de mensen die het lezen een eerste indruk krijgen van wie hij is en hoe hij bij Reiki uitgekomen is. Het verhaal gaat als volgt…

In het eerste jaar van onze relatie ging Tom de cursus Reiki II doen, nadat hij een jaar eerder de cursus Reiki I had gedaan. Beide cursussen volgde hij bij Ton Driessen, de man die ik wel mag benoemen tot Tom’s mentor op velerlei gebieden. Ton en Tom hadden een speciale band die je wellicht kunt vergelijken met die van leraar en leerling. Ton zag Tom’s kwaliteiten en stimuleerde hem in zijn persoonlijke ontwikkeling. Hij zorgde ervoor dat Tom zijn kwaliteiten benutte en de vaart hield in zijn weg naar het behalen van de Reiki Master graad. Bovenal kon Tom goed met Ton praten en heeft hij veel van hem geleerd. Op 1 januari 2009 werd Tom door Ton tot Reiki Master ingewijd.

Dat Tom op jonge leeftijd met Reiki is gestart zegt iets over hoe hij in elkaar zit. Verder kijken, verder denken en openstaan voor nieuwe dingen. Een slimme jongen, absoluut. Iemand die openstaat voor de medemens en graag kennis deelt.

De persoon Tom is sterk en beschermend, maar ook liefdevol en zeker respectvol. Tijdens de cursussen die hij geeft leert hij de deelnemers niet alleen de Reiki methodes, maar ook een aantal kernaspecten: kracht, intuïtie en zelfrespect. Ook de andere passie van Tom, Ki, brengt hij graag aan bod.

Nog wat achtergrondinformatie: Tom is geboren in 1984 in Lottum. Na de middelbare school heeft hij van verschillende opleidingen “geproefd” en is uiteindelijk uitgekomen bij de Radboud Universiteit van Nijmegen, alwaar hij natuurkunde studeert. In het kader van zijn studierichting staat Tom buiten zijn colleges om een aantal uren per week voor de klas op twee middelbare scholen in Venlo.

Lottum 2010

Franka Camps, vriendin van Tom