Wie ben ik ?

 Mijn naam is Joocke Scholte (1951) geboren in Haarlem en al op jonge leeftijd verhuisd naar Hoogerheide in Noord Brabant. Een groot gedeelte van mijn vakanties en vrije tijd bracht ik door in de bossen en daar is mijn liefde voor de natuur ontstaan.

Na mijn middelbare schooltijd verhuisde ik naar Breda, waar ik in de jeugd hulpverlening ging werken. Een logisch gevolg hiervan was dat ik de opleiding middelbare sociale arbeid ging volgen. Ik trouwde, kreeg 2 kinderen: een zoon en een dochter en al snel daarna heb ik de sociale academie, richting sociaal cultureel werk gedaan. Ook hier lag de kiem voor het later begeleiden van cliënten en groepen. Na mijn scheiding heb ik nog jaren in het welzijnswerk als emancipatiewerkster gewerkt, voornamelijk met woonwagenbewoners. Een heerlijke tijd.

In die periode ontwaakte mijn spiritueel bewust-zijn en kwam ik na allerlei “omzwervingen” in 1992 op Reiki uit. Een prachtige combinatie met mijn bestaande massagepraktijk. In 1994 haalde ik mijn tweede graad en in november 1996 ben ik op een schitterende heilige plaats in Engeland door Anita van der Meer ingewijd als Master in het Usui systeem van natuurlijk genezen.

In januari 1997 begon ik met het geven van behandelingen en cursussen Reiki 1 en 2 en sedert 2002 ook de opleiding voor Master. Ik heb nu 4 Masters ingewijd en honderden mensen in Reiki 1 en 2, ook in Engeland en Amerika. Ook ben ik in 2002 gestart met Reikicursussen voor kinderen en sinds 2005 met een kinder reiki kamp.  Meer dan 60 kinderen hebben de cursus al gevolgd.

Mijn leven staat in het teken van Reiki en ik vind  mijn inspiratie in de natuur.

Ik heb een opleiding aan de school voor Sjamanisme gedaan en pas ook de hier opgedane lessen toe in mijn dagelijks leven. Ik vier met groepen mensen – voor iedereen toegankelijk – de vier jaarfeesten ( zonnewendes ) in mijn grote tuin waar een tipi staat en stook daarbij graag een vuurtje. Mijn keuze van mijn woonplek is heel bewust genomen; ik woon midden in het bos.

Door mijn grote liefde voor rituelen – die vaak meer zeggen dan woorden – heb ik 7 jaar samen met mijn zus Miep spirituele reizen naar krachtplaatsen in Engeland georganiseerd, trouw ik mensen door ze te “handfasten” ( een paganceremonie) verwelkom ik babies op de aarde en hoop ook nog eens een stervens- of overgangsceremonie te mogen doen.

Ik help mensen weer op de rails door middel van (coaching) gesprekken en ondersteun mijn behandelingen indien nodig met dr. Bach Bloesemtherapie, Quantumtouch, Tachyon energie of met edelsteen therapie. Ik werk vanuit mijn intuïtie en vaak “hoor” ik wat iemand nodig heeft.

Het allerliefste werk ik met kinderen, vandaar dat ik mij ook heb bekwaamd in het werken met kinderen gebaseerd op de helende reis. Kinderen, maar uiteraard ook volwassenen reageren uitermate sterk op deze methode. Vaak kan ik ouders van nieuwetijds,- indigo- of kristalkinderen helpen met advies over het gebruik van een steen of behandeling.

Mijn grote wens is een centrum waar diverse disciplines op holistische basis samenwerken. Ik draag mijn steentje al op kleine schaal bij door in mijn winkel, cursuscentrum en praktijk “De Regenboogslang“ lezingen en workshops te organiseren met anderen. 

Joocke Scholte
Lievevrouwestraat 46
4611 JL Bergen op Zoom &
Draversdreef 34
2990 Wuustwezel België
Tel/Fax: 0164-259356
Mobiel:: 06-40090316
Website: www.de.regenboogslang.nl
E-mail: info@de.regenboogslang.nl