Een overzicht van wat je kunt verwachten bij de cursussen Reiki en de training en begeleiding van Reiki-Masterkandidaten.


Eerste graad cursus in The Usui System of Reiki.

De Eerste graad van Reiki is voor iedereen die interesse heeft om via handoplegging zichzelf en anderen te laten genieten van hetgeen Reiki te bieden heeft. Een vooropleiding is niet nodig. De cursus bestaat uit vier dagdelen van ongeveer drie uur.

Bij de Eerste graad cursus ligt de nadruk op het behandelen van het lichaam. Het geven van energie oftewel Reiki door middel van aanraking. De handposities worden voorgedaan. Deze worden uiteraard bij elkaar geoefend. Verder delen we onze ervaringen. De geschiedenis van Reiki wordt verteld, hierbij horen ook de vijf Beginselen van Reiki zoals die destijds door Mikao Usui zijn opgesteld. Tijdens elk dagdeel krijg je één inwijding. Dit is een symbolisch ritueel dat het vrijmaken van de blokkades bewerkstelligt. Het zorgt er voor dat de energie vrijuit door je lichaam kan stromen.

Aan het einde van de cursus krijg je een certificaat mee. Dit is een herinnering aan jouw deelname aan de Eerste graad cursus van Reiki. Het geeft aan dat je alle informatie en inwijdingen van The Usui System of Reiki Healing hebt gehad.

Door jezelf en anderen te behandelen, maar ook door je te laten behandelen, krijg je uiteindelijk de ervaring die we je tijdens een cursus niet kunnen bieden. We adviseren dan ook om een maand of drie regelmatig met Reiki te oefenen. Tijdens de "terugkom-avonden" is er gelegenheid jouw ervaringen met ons en anderen te delen.

De kosten van een Eerste graad cursus zijn € 160,00. Klik hier voor de cursusdata

[Naar boven]

Tweede graad cursus in the Usui System of Reiki.

Een Tweede graad cursus bestaat uit drie dagdelen van ongeveer 3 uur. Twee dagdelen zijn voor de het aanleren en inoefenen van symbolen en de inwijding, een derde dagdeel voor het herhalen en uitwisselen van ervaringen.

Deze cursus is voor hen die verder willen na de Eerste graad (die ze minimaal drie maanden moeten hebben).

Het is onze ervaring dat vooral de persoonlijke en spirituele ontwikkeling nog meer gestimuleerd worden. Je maakt een dieper contact met je onderbewustzijn doordat je meer gefocust bent. Je inzichten worden helderder en je keuzes daardoor eenvoudiger. Het doen van de Tweede graad is geen "must". Voor je er aan begint, overtuig je er van of deze stap, die meer verantwoording en toewijding aan jezelf en Reiki inhoudt, wel wilt doen.

Tijdens een Tweede graad cursus leer je met symbolen op afstand te behandelen. De vormen waarin en hoe je de symbolen gebruikt, worden uitvoerig behandeld en geoefend. Je leert hoe je iemand, een situatie, of jezelf Reiki kunt sturen. De ervaringen van je Master komen aanbod en verder wordt er ingegaan op datgene wat de cursist bezighoudt. Tijdens de Tweede graad is er één inwijding. Ook aan het einde van deze cursus krijg je een certificaat. De kosten van een Tweede graad cursus zijn € 545,00. Ook na deze cursus wordt je gestimuleerd om veel te oefenen, ervaringen uit wisselen en bij vragen contact op te nemen met de Reiki-Master, die je heeft ingewijd. Klik hier voor de cursusdata

[Naar boven]

Masters-graad in the Usui System of Reiki.

Na deze twee graden en een periode van werken en oefenen, kan het gebeuren dat iemand zich geroepen voelt om de stap naar het Masterschap te nemen. Om Reiki aan anderen door te geven via klassen en daardoor ook een grotere persoonlijke groei na te streven. De eerste stap die zo iemand maakt is een ervaren Reiki-Master te zoeken bij wie hij of zij deze wens kenbaar maakt. Gedurende dit eerste contact wordt duidelijk wat zowel de kandidaat als de Master van elkaar kunnen verwachten en wat de volgende stappen zijn.

Als iemand Master-kandidaat is, dan volgt er een periode van begeleiding en oefening van tenminste één jaar. Er wordt in overleg een aanbetaling gevraagd van de kandidaat. De training bestaat vooral uit het meelopen van Eerste en Tweede graads klassen en het opbouwen en verdiepen van de relatie met de begeleidend Master. De kandidaat moet aantoonbaar de vormen en beginselen van the Usui System of Reiki Healing beheersen. De begeleidend Master deelt alle kennis, inzichten en ervaring en geeft eventueel aan welke aanvullende trainingen of workshops zinvol zijn. Het is aan de wijsheid en de ervaring van deze Master om te beslissen hoe lang deze begeleiding gaat duren.

Als beiden de tijd rijp vinden, wordt de kandidaat ingewijd als Reiki-Master in the Usui System of Natural Healing. Daarmee houdt de begeleiding niet op. Zeker in het begin zal de begeleidend Master nog de nodige ondersteuning geven. Deze twee Masters blijven voor de rest van hun leven aan elkaar toegewijd, door elkaar te steunen in hun dagelijks leven en hun werk als Reiki-Master.

De kosten voor de totale opleiding, begeleiding en inwijding (ongeveer anderhalf jaar en op individuele basis) bedragen € 10.000,00.

Voor een overzicht van wat je van een Master in the Usui System kunt verwachten, verwijzen we je naar de pagina elders in deze website.